Combinatul siderurgic LIBERTY Galați lansează licitația pentru spectaculosul program de transformare a tehnologiei la mod GREENSTEEL

LIBERTY Galați a lansat procesul de licitație pentru furnizarea tehnologiei noilor cuptoare hibride cu arc electric în scopul transformării GREENSTEEL a operațiunilor sale, ceea ce reprezintă un pas major în îndeplinirea viziunii de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030.

Anunțul vine la scurt timp după ce LIBERTY a semnat contractul cu Danieli, lider în furnizarea de instalații și echipamente tehnologice, pentru două noi cuptoare hibride cu arc electric la compania-soră a LIBERTY Galați din Ostrava, Republica Cehă. În Europa LIBERTY vizează o capacitate GREENSTEEL de 10 milioane de tone de oțel reciclat în următorii cinci ani.

Planul de transformare a LIBERTY Galați prevede ca noile cuptoare hibride cu arc electric să înlocuiască până în 2025 producția furnalului tradițional mai vechi și mai poluant. Această nouă tehnologie va permite operațiunilor de producție a oțelului de la Galați să aibă un mix de alimentare mai flexibil, permițând un amestec flexibil de fontă lichidă, fier redus direct (DRI/HBI) și fier vechi. Astfel, compania își va reduce dependența de cocs și minereu de fier importat, folosind fierul vechi din producția internă, care în prezent este exportat, și va crește flexibilitatea producției.

Pentru a susține planul GREENSTEEL și obiectivul de decarbonizare, LIBERTY Galați a lansat deja prima fază de 50 MW din proiectul de energie solară de 180 MW realizat pe platforma industrială, care va furniza energie verde direct oțelăriei.

Sandip Biswas, Chief Investment Officer și CEO interimar al LIBERTY Primary Steel and Mining GFG Alliance, a declarat: „Acesta este un pas important înainte în programul de transformare a companiei LIBERTY Galați și în îndeplinirea viziunii LIBERTY Steel Group de a fi neutru în emisii de carbon până în 2030. Noile cuptoare vor reduce emisiile de carbon cu peste 80% în timp, susținând ambiția noastră de a produce GREENSTEEL cu amprentă redusă de carbon la LIBERTY Galați.”

Programul de transformare va fi susținut atât de Academia GREENSTEEL, care își propune să perfecționeze forța de muncă actuală a companiei și să încurajeze tineri și specialiști să se alăture industriei, precum și de Fundația GFG care va derula o serie de programe cu universități și licee din România, menite să educe tânăra generație și să dezvolte comunitățile locale.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr