Premieră națională: taxele de timbru pentru procesele din județele Galați, Brăila și Vrancea pot fi plătite acum prin ghișeul.ro

Curtea de Apel Galați s-a conectat la ghiseul.ro, fiind prima instanțe din România care facilitează cetățenilor acces mai facil la justiție. Astfel, justițiabilii din județele Galați, Brăila și Vrancea pot, de acum, să plătească online taxele judiciare, fără să mai prezinte dovezi de plată în format fizic. Astfel, peste 150.000 de tranzacții aferente celor 170.000 de dosare anuale judecătorești vor fi digitalizare, anunță Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Achitarea taxelor judiciare se face simplu, rapid și sigur prin ghișeul.ro, nefiind necesar un cont de utilizator pentru efectuarea tranzacțiilor.

Procesul de plată are 3 pași:
✔️Utilizatorul introduce datele în formularul de pe site-ul Curții de Apel Galați – https://cagl.ro;
✔️Utilizatorul este redirecționat pentru efectuarea plății în platforma www.ghiseul.ro, unde trebuie doar să achite cuantumul serviciului, datele sale fiind precompletate;
✔️Plata este înregistrată, utilizatorul primește pe e-mail dovada plății realizate în Ghișeul.ro, iar informația privind plata cu succes este transmisă direct în sistemul informatic al Curții de Apel Galați.

Odată cu realizarea acestei interconectări, mecanismele informatice de tip API folosite în acest proces pot fi replicate pentru înrolarea oricărei #instanțe din România, așa încât cetățenii să scape de grija plăților și a dovezilor de plată.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr