Inundațiile din valea orașului Galați ar putea deveni istorie. Sau nu, că degeaba cheltuiești bani dacă o faci fără cap

Pare o veste bună. O nouă stație de pompare va deservi cartierul Valea Orașului din Galați, zonă care se inundă la orice ploaie abundentă. Investiția se realizează cu fonduri europene, noua stație de pompare urmând să dubleze capacitatea de preluare a apelor pluviale din Valea Orașului.

„În prezent, echipele de muncitori amplasează conductele necesare, iar în scurt timp vor demara lucrările la noua stație de pompare a apei la intersecția străzilor Dogăriei și Păcii. În acest fel vom dubla capacitatea de preluare a apei pluviale în Valea Orașului”, spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Lucrările din Valea Orașului fac parte din proiectul de reabilitare, extindere și modernizare a infrastructurii de apă și canalizare, derulat în județul Galați de Apa Canal. Valoarea totală a investiției cu fonduri europene nerambursabile se ridică la 180 milioane euro.

Dincolo de frumusețea știrii, să nu uităm, totuși, că sistemul de pompare din Valea Orașului a mai fost modernizat – aparent spectaculos – de încă două ori în ultimii 30 de ani. De fiecare dată investiția era „epocală, nemaivăzută, garantată o sută de ani”. Dar n-a fost, iar după 3-4 ani problemele reveneau. Poate că a treia oară va fi cu noroc. Deși avem serioase îndoieli căci de pe șantierele orașului nostru se fură cu profesionalism, oamenii știu că dacă fac bine le dispare „frontul de lucru”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr