Șoferul rupt de beat care a rănit grav patru oameni pe DN 26, lăsat în libertate. Cică „nu prezintă pericol public”

Cumplitul accident rutier produs în weekend pe DN26, în apropiere de Galați (în zona „patru benzi”), în urma căruia patru oameni au fost răniți grav de mașina scăpată de sub control de un șofer mort de beat, nu i-a impresionat pe magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

După ce în prima fază l-au reținut pe individul de 41 de ani care avea în sânge o alcoolemie de 2,87 la mie – practic era în pragul comei! – ulterior au revenit la sentimente mai bune față de acesta și i-au dat drumul acasă, sub control judiciar, pe motiv că nu prezintă pericol public. Pe bune? A fost cât pe ce să omoare patru oameni strict din cauza inconștienței lui…

Una peste alta, el este acuzat de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, urmând probabil să fie trimis în judecată la finalizarea anchetei penale. Asta dacă nu cumva se răzgândesc iar magistrații și ajung la concluzia că răniții s-au rănit singuri și apoi au plonjat în fața mașinii bețivanului.

Martorii oculari au declarat că șoferul care a provocat accidentul de la „patru benzi” circula cu viteză excesivă și mergea haotic. Se pare că șoferul respectiv este de profesie medic.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 41 ani, în timp ce conducea un autoturism pe banda 2 de pe DN 26, dinspre comuna Vânători spre municipiul Galați, când a ajuns în dreptul unui depozit de materiale de construcții, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de un alt autoturism din fața sa, un taxi, care era condus de un bărbat cu vârsta de 50 ani, și a intrat în coliziune cu acesta.

Din impact, taxiul a fost proiectat în partea dreaptă a direcției sale de deplasare, iar cu partea laterală dreapta a intrat, la rândul său, în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 35 ani, care circula pe banda 1 a DN 26, precum și cu un biciclist de 55 ani, care se deplasa pe bicicletă pe marginea drumului.

După probatoriul administrat în cauză și după stabilirea alcoolemiei, o valoarea de 2,87 g la 1000 de ml în sânge, față de bărbatul în vârsta de 41 ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați în vederea luării unei măsuri preventive”, precizat în prima fază IPJ Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr