Cantină de peste 1,2 milioane de euro la Spitalul TBC din Galați. Cam scump, însă, vorba poporului: „Au și făcut”

Investiție finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie (sau Spitalul TBC, cum îl știe poporul), acolo unde este funcțional deja noul bloc alimentar al spitalului. Investiția, care a presupus și dotarea cu echipamentele necesare, a fost realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, iar valoarea lucrărilor a fost de 6.002.697 de lei, adică peste 1,2 milioane de euro.

„Vechea bucătărie a spitalului funcționa într-o clădire degradată, construită acum mai bine de 60 de ani. Spațiul era impropriu pentru a pregăti zilnic sute de porții de mâncare. De aceea, am decis să demolăm mare parte din vechile spații și să construim o clădire nouă și modernă, astfel încât hrana să fie pregătită în condiții cât mai bune, cu respectarea celor mai drastice norme igienico-sanitare, iar pacienții să primească un meniu cât mai diversificat și adaptat nevoilor lor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La Spitalul de Pneumoftiziologie se pot pregăti zilnic aproximativ 300 de porții de mâncare și 17 meniuri diferite.

„Noul bloc alimentar este dotat cu toate echipamentele necesare (maşini de gătit, dispozitive de gătit pe bază de abur sub presiune, dispozitive frigorifice profesionale, roboți profesionali de bucătărie, mașină industrială de spălat etc), o parte dintre ele fiind folosite pentru prima dată pentru pregătirea hranei bolnavilor. Acum, bucătăria spitalului are spații separate pentru pregătirea termică a hranei, sterilizarea ustensilelor, recepţia şi depozitarea alimentelor, precum și o sală nouă de mese. În plus, noua bucătărie este dotată și cu un sistem performant de ventilație. Totul este funcțional, iar în acest moment hrana pacienților este pregătită deja în noul bloc alimentar al spitalului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire, pe lângă blocul alimentar, au fost amenajate și două săli de curs cu intrare separată, precum și vestiare pentru personalul bucătăriei.

Mulți ar putea spune că-i cam scumpă, însă, în lipsa unor dovezi clare, nu putem spune decât că – na! – clădirea e nouă, aparatura este ultramodernă, de zici că-i la masterchef, iar cel care a semnat recepția este un om cu inima bună. Și câte și mai câte, că gura lumii… Cu alte cuvinte: s-a și făcut!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr