Răpirea din Serai, varianta de Galați. Două tinere au fost răpite din propria locuință, fiind recuperate de polițiști la București

„La data de 18 iulie 2022, în jurul orei 23.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, de către o femeie, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul său, împreună cu fiica sa, de 27 de ani, şi o altă tânără, de 24 de ani, în locuinţă ar fi intrat patru bărbaţi, care le-au luat pe cele două tinere, împotriva voinţei lor şi au plecat într-o direcţie necunoscută. În baza sesizării, a fost întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Povestea pare simplă. Dar nu este. Deși am insistat, oamenii legii nu s-au lăsat înduplecați să ne spună cine erau fetele, cu ce-și câștigau pâinea cea de toate zilele și nici cine erau răpitorii și – mai ales – din ce „activități de producție și prestări servicii” își asigurau ei traiul.

Am aflat, totuși, că „în urma activităţilor investigative specifice efectuate de poliţişti, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) din cadrul Poliţiei Române şi al Poliţiei Capitalei, în cursul zilei de astăzi, doi dintre cei patru bărbaţi au fost depistaţi, pe raza municipiului Bucureşti, împreună cu aceştia fiind găsite şi cele două tinere. Cercetările continuă”.

Prea puțin, prea ca la țară! Sursele noastre spun că la mijloc este o frumoasă rețea de traficanți de carne vie și că unii dintre băieții implicați „au cotizat”. Nu știm deocamdată unde, cât și când, dar trăim cu speranța că procurorii și – mai ales – cei de la Direcția Generală Anticorupție vor investiga, vor afla și ne vor spune și nouă. Căci e mai mult decât o răpire de tip rural, în care juna Leana e furată de la mă-sa de către junele Gigel, pe bază de amor ghebos. Aici e vorba – boss! – de un purcoi de euro, lire și dolari și de cel puțin trei articole din Codul Penal.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr