Mediul de afaceri, uscat la portofel din cauza scăderii nivelului Dunării. Camioanele cu mărfuri nu mai au acces pe bacurile de la Galați

Din cauza debitului scăzut al Dunării, societatea care asigură traversarea Dunării la Galaţi, SC Navrom Bac a anunţat că nu mai poate asigura un program fix de traversare şi că nu mai este posibilă traversarea mijloacelor auto lungi şi cu garda joasă. Este vorba de TIR-uri, autocare şi autoturisme cu garda joasă.

„Anunţ important! Din cauza nivelului extrem de scăzut al cotelor Dunării, bacurile efectuează un ocol al zonei cu adâncime mică, fapt ce duce la mărirea timpilor de traversare şi la imposibilitatea respectării programului de trecere. Totodată, din cauza unghiurilor mari formate între pasarele şi maluri/pontoane, nu se poate asigura traversarea mijloacelor auto lungi si cu garda joasă (TIR-uri, trailere, autocare, autoturisme cu garda joasă)”, a anunţat societatea Navrom BAC.

Din cauza nivelului scăzut al Dunării, o insulă de nisip uriaşă s-a format pe mijlocul fluviului.

Cota apelor Dunării este joi, 21 iulie, la Galaţi, de 57 de centimetri, în scădere cu patru centimetri faţă de ziua precedentă.

Situația provoacă probleme mari pe partea economică. Mașinile cu mărfuri (mai ales grâne, dar și pentru aprovizionarea rețelei comerciale) trebuie acum fie să ocolească pe la Brăila (cu costuri suplimentare și cu timpi de așteptare mari), fie – și mai rău pentru bugetul firmelor care au de transportat mărfuri – tocmai pe la podul de la Cernavodă.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr