Elena Grosu (PSD) a demisionat din funcția de vicepreședinte al CJ Galați. Ce spune „bursa politică” despre succesor

Surpriză la Consiliul Județean Galați: vicepreședinta Elena Grosu a renunţat la această funcţie intempestiv, invocând „motive personale”. Mai mult decât atât, social-democrata demisionează și din CJ, urmând să fie înlocuită de un membru supleant. Interesant, este, însă, că nu au existat semnale care să arate că ar exista această intenţie. Totuși, pe surse, am aflat că Elena Grosu are unele probleme de sănătate.

Elena Grosu a candidat la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pe listele Partidului Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Galaţi şi i s-a atribuit un mandat pentru funcţia de consilier judeţean, iar în luna octombrie 2020, a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul următoarei şedinţe ordinare, ce se va desfăşura joi, 28 iulie 2022, Consiliul Judeţean Galaţi va lua act de demisia Elenei Grosu şi va trebui să aleagă un nou vicepreşedinte. Nu înainte, însă, de a valida un nou membru al CJ. Potrivit legii, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean se aleg prin vot secret, cu majoritate absolută.

Până acum ambii vicepreşedinţi ai CJ Galaţi erau din partea PSD (celălalt vice fiind Doina Cucu), iar „bursa politică” indică faptul că tot partidul celor trei trandafiri îl va desemna pe succesorul Elenei Grosu. Însă încurcate sunt căile politicii în ceea ce privește favoritul. Căci există cel puțin trei „jupâni” care vor să aibă un rol în desemnare, respectiv președintele Costel Fotea, bossul Dan Nica și, deloc de neglijat grangurul Ionuț Pucheanu.

Sursele noastre ne-a dezvăluit că favorit ar fi Silvius Stanciu, care place și lui Pucheanu și lui Nica, dar că acesta n-ar prea vrea (să nu uităm că vorbim despre prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius Stanciu, un cadru universitar cu multă treabă la UDJ!) și nici Fotea n-ar fi chiar încântat. Acesta ar prefera ca postul să fie ocupat de o femeie, iar argumentele lui, rostite „în câțiva ochi” au fost că „bărbații sunt mai neascultători.

Opțiunile feminine ale PSD (ca să fie pe pohta ce-a postit Fotea) sunt destul de limitate: Violeta Șapira (medic neurolog de profesie), Iuliana Georgiana-Rusu ( o tânără educatoare de la Tg Bujor), Mioara Enache (inspector general școlar și nevastă a viceprimarului Sorin Enache) și Cambanache Liliana (tecuceancă de felul ei, mereu ocupantă de funcții cu proptea politică). Prima șansă pare să o aibă așadar chiar ultima din listă, dat fiind că este soldat credincios al partidului, nu are propriu-zis un job serios, bazat pe ceva expertiză profesională.

Alte piste zic, însă, că Dan Nica l-ar vrea pe post pe Alexandru Nechifor (întru amintirea vremurilor când tatăl acestuia era „dumnezeul” alegătorilor din toată Țiglina) sau măcar pe doctorul Mihai Polischi.

Desigur, nu-s excluse surprizele, căci, cum spuneam, nebănuite sunt căile politicii și – la urma-urmelor -nu-i obligatoriu să te pricepi la ceva anume pentru a primi o sinecură plătită din bani publici.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr