Ca-n filmele cu proști, la Galați: stațiile de încărcare a mașinilor electrice nu merg pentru că montatorii au aruncat codurile de activare

Unii oameni se întreabă, probabil, de ce nu folosește nimeni – dar absolut nimeni! – stațiile de încărcare a mașinilor electrice care au fost montate la Galați de câteva luni. Să nu fie mașini electrice la Galați? Ei bine, sunt. Și nu puține. Se apropie de 1.000 de bucăți deja. Să nu le placă posesorilor de mașini electrice să alimenteze gratis? Hai să fim serioși? Ce român ara rata ceva „moacă”?

Ce să fie, ce să fie? Misterul l-a dezlegat chiar primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, după rețeta proverbială „gura păcătosului adevăr grăiește”.

Potrivit lui Ionuţ Pucheanu, muncitorii de la firma de construcţii care s-au ocupat de instalare, atunci când au terminat de montat„ drăcoveniile” (ca să cităm „opinia populară”), au aruncat cutiile în care au fost livrate aceste staţii. Însă ambalajele conţineau şi codurile de activare.

„Am să fiu de o sinceritate nedemnă de un om politic şi de administraţie. Pentru că au fost primele montate în Galaţi şi nimeni nu a ştiut care, cum şi cu ce se mănâncă, după ce le-am dat la Electrica, ne-am lovit de o altă problemă, pe care într-o oarecare mare măsură au remediat-o, pentru că nu era problema Primăriei, ci a constructorului, cel care le-a montat. Evident, după ce au fost montate aparatele, cutiile în care au venit aceste dispozitive au fost aruncate. În aceste cutii erau şi nişte coduri de activare, pentru fiecare în parte. Coduri de activare care au dispărut odată cu cutiile…”, a spus primarul Pucheanu care a precizat că într-o săptămână staţiile de încărcare vor fi activate şi deci funcţionale.

„Au codurile, într-un târziu, de la producător. Le-au identificat, au fost trimise, urmează activarea lor. Într-o săptămână vor deveni operaţionale”, susţine Ionuţ Pucheanu.

Ăsta profesionalism, taică, nu glumă!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr