Ocoliți de banii din Programul „Anghel Saligny”. 21 de județe știu deja ce vor primi, nu și Galațiul

Deși s-ar putea spune că a bine reprezentat la nivel de Guvern (să nu uităm că ministrul Economiei, Florin Spătaru, este gălățean, la fel și Andreea Anamaria Naggar, secretarul de stat de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Galațiul face ce face și tot la coada priorităților naționale ajunge.

Se întâmplă și la Programul Național „Anghel Saligny” (ce ironie, acesta tot gălățean prin naștere, căci a văzut lumina zilei la Șerbești!) unde deja au fost aprobate proiectele a 21 de județe, oarecum în ordine alfabetică, însă printre acestea nu se numără și Galațiul.

Vă reamintim că Ministerul Dezvoltării a publicat, la începutul lunii mai, criteriile după care se alocă banii, bugetul total  al programului naţional fiind de 65,5 miliarde de lei. Din ţară s-au primit, în schimb, solicitări pentru proiecte în valoare totală de 137 de miliarde lei.

Până pe 22 iulie se finalizaseră listele de investiţii finanţate prin programul „Anghel Saligny“ pentru următoarele judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vâlcea.  Pentru acestea se cunoaşte deja câţi bani vin (între 200 și 300 de milioane de euro de fiecare) şi pentru care proiecte.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr