S-a stins din viață Dan Lilion Gogoncea, fostul președinte al Consiliului Județean Galați și al Camerei de Comerț și Industrie

Duminică, 31 iulie 2022, cunoscutul și apreciatul lider local Dan Lilion Gogoncea, a trecut la cele veșnice la Spitalul Militar Central din București, unde era internat în stare critică de mai multe zile.

Născut la 28 februarie 1953 (glumea uneori că a rata la mustață șansa de a prinde un 29 februarie, care să-l ajute să îmbătrânească din 4 în patru ani, nu în fiecare an), Dan Lilion Gogoncea ar fi împlini anul viitor (peste doar o jumătate de an, de fapt) vârsta de 70 de ani. Timpul n-a mai avut răbdare cu el…

Toți cei care l-au cunoscut îl consideră una dintre cele mai luminate minți ale generației lui. O eminență cenușie a administrației publice. Un om vizionar, cu capacitate uriașă de sinteză și de decizie, care a iubit orașul Galați, în care s-a născut și a trăit cea mai mare parte a vieții, ca nimeni altul. Ne vine și greu să scriem despre el la timpul trecut…

Este absolvent al prestigioasei Facultăți de Inginerie Aerospaţială (asta înainte de 1989, când învățământul românesc avea un standard de top la nivel mondial), după care a lucrat la Turbomecanica şi INMT. La Galaţi a lucrat în Şantierul Naval, Navimpex, Centrala Navală. A fost responsabil şi cu partea de investiţii în cadrul Direcţiei Tehnice a administraţiei judeţene.

A fost, pentru o scurtă perioadă, și parlamentar, din partea Partidului Social-Democrat. Ales deputat în legislatura 1992-1996, demisionat pe data de 4 noiembrie 1993 și a fost înlocuit de deputatul Ion Danilescu.

Dan Lilion Gogoncea a fost preşedinte al CJ Galaţi în mandatul 2000-2004, iar apoi a fost consilier judeţean. A fost președinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galați (CCIA) Galațide la înființare și până în 2011, când a decis să se retragă. De altfel, Dan Lilion Gogoncea a contribuit decisiv la reînființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, apoi a structurilor Bursa Română de Mărfuri și Școala de Afaceri a CCIA.

În ultimii ani a preferat să ducă o viață discretă, departe de „lumina reflectoarelor”, însă a rămas același strateg cunoscut, foarte mulți dintre capii administrației gălățene apelând la el pentru consiliere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr