Misoginism în cea mai pură formă la tineretul social-democrat de la Galați: nicio femeie în structura de conducere

Că în interiorul PSD există un misoginism accentuat (uitați-vă câte femei primesc funcții importante în cadrul acestui partid și o să înțelegeți ce spunem) nu-i tocmai o surpriză. Nici primului președinte al formațiunii – zâmbărețul nea Nelu Iliescu – nu-i plăcea să stea la aceeași masă cu „tovarășele femei”, care erau ele egale cu bărbații, dar nu și politică, unde au avut mereu un rol decorativ, ca să zică lumea că-i partid doar de masculi.

Așadar, aparențele au fost cât de cât păstrate. Asta însă doar până la recentele alegeri din TSD Galați (organizația de tineret a PSD, adică un fel de UTC/UTM, dar mai social-democrat, așa, mai pe jumătate marxist-leninist. Acolo se „plămădesc” viitoarele cadre de nădejde ale partidului celor trei trandafiri, fii între fiii neamului. De ce doar fii, și nu și fiice, veți afla imediat.

E bine să aflați că în urma alegerilor la Organizaţia de Tineret Municipală a PSD Galaţi, desfăşurate zilele trecute, a fost desemnată o nouă conducere. Preşedintele organizaţiei a fost ales Cătălin Cojocaru, de profesie jurist, în prezent fiind director general al Administraţiei Zonei Libere Galaţi. Căci, nu-i așa, a fost acolo că-i profesionist, nu pentru că-l proptește cu abnegație partidul. Ia să fi fost PSD în opoziție, că se topea ca înghetata la soare competența lui Cătălin, găsea alt partid un director și mai competent de atâta. Desigur!

Vicepreşedinţii organizaţiei municipale a TSD Galaţi sunt Marius Pleşcan, Claudiu Zlătaru, Eduard Susma, George Onofrei, Adrian Ghimuş, Răzvan Mitrofan, Bogdan Juravlea şi Dragoş Andi (secretar executiv). Nici măcar o singură femeie, de decor, semn că – gata! – noul val de politicieni social-democrați a dat misoginismul jos din pod, le-a trimis pe femei unde le e locul în viziunea stângistă: la cratiță, la coafor și la făcut copii. Bravo, juniorilor, ne-ați uimit!

Obiectivul principal al noii conduceri a TSD Galaţi este – cică – câştigarea alegerilor din 2024 – locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale. Păi dacă voi, juniorii, câștigați tot, seniorii de la PSD ce mai fac? Se duc la pensie? La așa țară, așa tineri politcieni!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr