Aproape 122.000 de gălățeni au loc de muncă, adică 22%, raportat la populația județului. Salariul mediu – sub cel național

Statisticile pe primele 6 luni din 2022 (cele mai noi disponibile) arată că, la nivelul județului Galați, doar 121.968 de persoane un loc de muncă. Asta înseamnă circa 22% din populația totală a județului, care ar fi de cam 530.000 de oameni conform datelor INS.

Interesant este că numărul de salariați este în creștere față de decembrie 2021, când Galațiul avea 120.128 de angajați, creșterea fiind de 1.840 de persoane. De asemenea, față de primele 6 luni din 2021, când erau 119.203 salariați, în intervalul ultimelor 12 luni numărul de angajați a crescut cu 2.765 de oameni.

În același timp, rata șomajului la nivelul județului nostru este de 5,5%, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Galațiul are cea mai ridicată rată a șomajului la nivelul Regiunii Sud-Est și una dintre cele mai ridicate din țară, în condițiile în care rata șomajului la nivel național este de 2,55 la sută. Bine, cifrele oficiale sunt complet mincinoase, căci dacă la numărul de salariași adunăm persoanele sub 18 ani, pensionarii (de orice fel), liber-profesioniștii și întreprinzătorii, tot ne rămâne o „felie” zdravănă, de vreo 100.000 de gălățeni, care deși există și trăiesc cumva din ceva, nu figurează ca având vreo sursă de venit.

În ceea ce privește câștigurile salariale, câștigul salarial mediu nominal brut în județul Galați ajuns, la sfârșitul primul semestru din 2022, la 5.671 de lei, mult mai puțin decât câștigul salarial mediu nominal brut la nivel național, care se ridică la 6.358 de lei.

În concluzie, cifrele arată prost, ne indică faptul că suntem pe tobogan, deși zilnic vedem prin ziare și pe la TV sumedenie de articole și de emisiuni generos „sponsorizate” din bani publici, care să ne „informeze” că a coborât raiul pe pământ la Galați. Uite că n-a coborât raiul, ci a scăzut economia.

Cât despre ce bani care se mută din conturile Primăriei și CJ în conturile televiziunilor și ziarelor „independente”, vă vom prezenta în curând un bilanț care o să vă cam sperie. Suma este uriașă, complicitățile, incompatibilitățile și „cumetriile” sunt la o scară aproape de neimaginat.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr