Primarul Ionuț Pucheanu a fost ales președinte al organizației municipale a PSD Galați. Asta înseamnă că va candida din nou la Primărie

Continuă alegerile interne în PSD. După ce a fost desemnată prin vot președinta organizației de județene a femeilor social-democrate (în persoana senatoarei Laura Georgescu) și liderul organizației ultra-misogine de tineret (poziție ocupată de Cătălin Cojocaru, directorul Zonei Libere Galați) a venit rândul organizației municipale Galați a partidului celor trei trandafiri să-și aleagă un nou șef.

De fapt, totul a fost o formalitate care a confirmat ceea ce se știa încă de acum câteva luni: primarul Ionuț Pucheanu a fost ales președinte al organizației municipale PSD Galați. El îl înlocuiește în funcție pe Florin Popa, după trei ani de mandat la șefia municipalei PSD.

Funcția este și o confirmare clară a unui alt lucru stabilit deja, încă de acum doi ani: Pucheanu va candida în 2024 pentru un nou mandat de primar al Municipiului Galați. Și probabil că-l și va obține, căci doar nu vă așteptați să fie înfrânt de George Stângă (ăsta e șeful PNL Galați, în caz că vă întrebați cine e) sau de Gregor Teodorescu (ăsta nu știm nici noi cine e, în afară că face spume la gură pe internet și prin CL). Sau, și mai spectaculos, de vreun userist sau aurist. E clar, Pucheanu va câștiga iar primăria, dar nu pentru că ar fi el vreun mare edil, ci pentru că e cel mai bun din parcarea goală.

Există indicii foarte importante că Ionuț Pucheanu își va păstra și funcția de vicepreședinte PSD la nivel național, având în vedere că: 1 – PSD are vreo 70 de vicepreședinți, deci e loc la greu; 2 – primarii de municipii mari primesc aproape automat postul de vice la nivel național.

Cât despre organizația județeană a PSD, se așteaptă ca postul să-i revină – desigur, prin vot democratic, cum altfel? – lui Costel Fotea (zis și „Il Prezidente”, dar și „don Costelo”), șeful CJ Galați. Hai, c-am glumit! Dan Nica va rămâne pe pe poziție, evident, că n-are Fotea tupeul (ca să nu zicem altfel) necesar ca să-l „detroneze” pe eternul președinte al PSD Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr