Transportul elevilor din județul Galați, asigurat cu microbuze electrice și hibrid. Costul investiției: 50 de milioane de lei

Microbuze școlare electrice pentru unitățile de învățământ din mediul rural. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul “Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai putin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride și GNC”, cu fonduri asigurate de Administrația Fondului de Mediu. Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

„Este vorba despre achiziționarea a 40 de microbuze școlare electrice pentru școlile din mediul rural, acolo unde peste 9000 de elevi au nevoie de transport. În condițiile prețurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din județ, la care se adaugă și costurile mai mici de întreținere.

Mai mult, un transport ecologic înseamnă și un aer mai puțin poluat, precum și un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru stațiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanțare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la UAT-urile din județ, în limita bugetului prevăzut de acest program, tinând cont și de repartizarea echilibrată a acestora.

În cadrul ședinței Consiliului Județean de la sfârșitul acestei luni, va fi supus aprobării acordul de participare la acest program, iar proiectul va fi depus imediat ce axele de finanțare vor fi deschise.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr