Cum arată șantierul noului parc de aventură din Galați, de lângă Plaja Dunărea. Se conturează interesant – FOTO

Prinde contur viitorul parc de aventură din Galați. Baza de agrement se construiește în locul fostei uzine de apă a orașului. Investiția se realizează cu fonduri europene și se ridică la circa 4 milioane de euro.

„Pregătim un spațiu modern pentru petrecerea timpului liber în mod activ, pe terenul fostei Uzine de apă nr. 1. Deja au început să fie instalate unele echipamente, în timp ce se lucrează și la sistemul de irigații, urmând plantări de arbori și gazon”, spune Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

Parcul de aventură va avea pumptrack pentru sporturi cu role, un traseu pentru bicicliști, traseu motric, tobogan, un amfiteatru, spații verzi, alei, mobilier urban, sistem wi-fi și camere video.

Investiția se ridică la 4 milioane de euro, bani europeni. Parcul de aventură, denumit „Aventura Parc”, se va întinde pe o suprafață de 15.600 mp, dintre care peste 14.000 vor fi spații verzi.

În urma licitaţiei publice oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de asocierea dintre firmele ISCHIA SRL, GARDEN CENTER GRUP SRL, OBERCONS COMP SRL, SUBMIT SRL, MOVILAND MET SRL şi CONSUMCOOP Galaţi. Valoarea contractului este de 14.770.122,63 de lei cu TVA (circa , iar durata este de 18 luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor. Teoretic, recepţia finală ar fi trebuit să aibă loc în februarie 2022, însă ar trebui să zicem bogdaproste dacă întârzierea va fi de doar un an.

De fapt, însă, valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei cu TVA, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA. Diferenţa este dată de o serie de proiecte de infrastructură adiacente parcului de distracţii.

  

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr