Primăria Galați anunță un „record de investiții în școli”. Despre cele fără autorizație sanitară, niciun cuvințel

Primăria municipiului Galați tocmai a anunțat, cu entuziasm, că a făcut cincinalul în patru ani și ceva, mai bine ca-n epoca de aur. Aflăm astfel că instituția are proiecte de investiții, aflate în diverse stadii, pentru 50 de unități de învățământ din oraș care vizează reabilitarea clădirilor, dotarea cu mobilier sau cu echipamente școlare, dar și realizarea de construcții noi.

Este vorba despre proiecte cu fonduri europene a căror valoare depășește suma de 50 de milioane de euro. Mai mult, anul acesta s-au derulat lucrări de reparații și igienizări la peste 40 de școli, grădinițe și licee din municipiul Galați, lucrări pentru care s-au alocat alte 3 milioane de lei.

„Trebuie să facem totul pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiții pentru studiu și dezvoltare. Este un adevărat record de proiecte cu finanțare europeană pentru școlile gălățene. Vorbim de 50 de proiecte, dintre care 23 sunt în implementare deja, iar altele în evaluare în cadrul PNRR. Sunt școli sau grădinițe construite înainte de anul 1990 în care investițiile au lipsit și mă bucur că reușim să le aducem la standarde europene”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În momentul de față, din cele 23 de proiecte aflate în implementare, 17 proiecte sunt în diverse stadii de execuție a lucrărilor, iar două dintre acestea presupun realizarea de construcții noi.

Cele 17 proiecte de investiții în derulare, în valoare totală de 19 milioane de euro, sunt pentru obiectivele Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Galați; Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Grigorie Teologul; Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Nr. 13; Anvelopare unități de învățământ – Liceul Teoretic Dunărea Galați; Reabilitarea Colegiului Tehnic Traian Vuia – Corp Școală Galați; Grădiniță cu 8 săli de grupă Nr. 40 cu program normal, Țiglina II din Municipiul Galați; Anvelopare unități de învățământ – Liceul Tehnologic Anghel Saligny; Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială Gheorghe Munteanu Galați; Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială Nr. 17; Construire corp nou la Școala Gimnazială Dan Barbilian; Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Nr. 16 – corp C1; Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Nr. 28 Galați; Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Nr. 18 Galați; Reabilitarea și eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit Nr. 30; Reabilitarea și eficientizarea energetică Colegiul Național Mihail Kogălniceanu CORP C1+C3; Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Nr. 29; Reabilitarea și eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale Miron Costin – corp C1, strada Alba Iulia, nr. 2, Galați, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Frumos! Dar ar fi și mai frumos să scoateți și gunoiul de sub preș și să explicați DE CE în continuare există școli în municipiul Galați fără autorizație de funcționare. Sunt 8 (opt) la număr, în caz că nu v-au subalternii, domnule primar. Astea nu meritau investiții?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr