Director din Spitalul Județean Galați, trimis în judecată de DNA pentru că a trucat un concurs de angajare

Potrivit DNA, este vorba despre Alina Grosu, care ocupă funcția de director financiar-contabil al spitalului județean de mai bine de 5 ani. Ba chiar directoarea a rămas pe funcție și în prezent, în ciuda anchetei penale și a trimiterii în judecată, parcă pentru a confirma zvonurile că are susținere politică la nivel înalt. Din partea cui? Probabil că vom afla din rechizitoriu, după ce va deveni disponibil.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Grosu Alina, la data faptei și în prezent director financiar-contabil în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iunie 2018, Alina Grosu, în calitate de director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență din Galați și membru al comisiei de examinare a candidaților la concursul pentru ocuparea a unui post vacant de personal TESA în cadrul spitalului, i-a furnizat unei candidate subiectele probei scrise și subiectul probei de interviu, în condițiile în care respectivele informații nu erau destinate publicității.

„Ca urmare a acestor demersuri, candidata respectivă ar fi susținut cele două probe și ar fi reușit astfel să ocupe postul respectiv, fiind singura care a promovat atât proba scrisă, cât și proba de interviu”, a transmis DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr