Modernizarea bulevardului George Coșbuc, ca-n bancurile despre amor: nu-i cu ce, nu-i nici cu cine, dar există „voință politică”

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Modernizare Bulevardul George Coșbuc, Etapa I – lucrări drum și rețele edilitare apă-canal – proiectare și execuție”, valoarea estimată a investiției fiind de 63.928.288 lei fără TVA.

. Data limită pentru depunerea ofertelor este 10 octombrie 2022, însă trebuie spusc că muncipalitate nu are niciun sfanț din cei aproape 15 milioane de euro necesari (cu tot cu TVA), însă speră la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De altfel, în ultimul timp ni s-a împuiat capul cu astfel de proiecte necesare, dar a căror înfăptuire este pur și simplu o închipuire câtă vreme finanțarea nu-i, iar nădejdile să fie sunt mici de tot.

Trecând peste partea de propagandă electorală (că asta e, în esență, hai să visăm, totuși, frumos și să zicem că proiectul are în vedere segmentul cuprins între str. Brăilei și str. Henry Coandă și prevede în principal următoarele: reabilitarea rețelei de apă; reabilitarea rețelei de canalizare; cămine de vizitare și refacere branșamente riverani; subtraversări ale străzilor; amenajarea părții carosabile; reamenajare trotuare; piste pentru bicicliști; amenajarea spațiilor verzi; lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (coborârea cablurilor in subteran); lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere.

Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 6 luni de la data semnării contractului, iar cel de execuție a lucrărilor este de 30 luni de la data predării amplasamentului. Ne scuzați, ne-a cam bufnit râsul la așa termene, căci seamănă cu bancul despre amor, însă într-o variantă ușor modificată: ai noștri n-au nici cu ce (precum moșnegii), nici cu cine (ca adolescenții), dar măcar au voință politică la maximum (ca mitomanii politici, desigur)!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr