Parcul de la Turnul TV va fi modernizat. Se fac acolo o mulțime de facilități urbane, dar și o roată panoramică de 36 de metri

Primăria municipiului Galați a anunțat că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Reabilitare Parc Turn TV”. Contractul prevede proiectarea și execuția lucrărilor, iar valoarea estimată a investiției este de 12.850.604 lei fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 11 octombrie 2022.

Prin proiect s-au prevăzut: reconfigurarea în totalitate a aleilor pietonale; reamenajarea spațiilor verzi, cu sistem automatizat de irigații; reabilitarea împrejmuirii; modernizarea locurilor de joacă pentru copii, pe categorii de vârstă; amenajarea de locuri de odihnă, recreere și socializare; înlocuirea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, rastele bicicliști, cișmele, mese șah/table etc.); instalarea de echipamente specifice pentru terenul multisport, echipamente fitness și pentru locurile de joacă; amenajare pistă pentru bicicliști.

De asemenea, este în plan realizarea unui luciu de apă cu pasarelă pietonală; amenajare fântână arteziană cu jeturi de apă la nivelul pavimentului; realizare rețea de apă și canalizare; modernizarea sistemului de iluminat pentru asigurarea iluminatului exterior, ambiental și arhitectural; montarea unui sistem de supraveghere video; amenajarea unui teren pentru sport si fitness; montarea unei roți panoramice cu o înălțime de 36 de metri.

Termenul prevăzut pentru proiectare este de trei luni de la data încheierii contractului, iar termenul pentru execuția a lucrărilor este de 12 luni de la data predării amplasamentului, sursa de finanțare fiind bugetul local.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr