Investiție unicat la Spitalul TBC. Aerul din interior va fi permanent filtrat și dezinfectat de o instalație uriașă

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat miercuri un nou contract cu fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie. Este vorba de modernizarea instalației electrice și realizarea unui sistem de ventilare și tratare a aerului, folosind și instalații cu presiune negativă, în două clădiri ale spitalului, acolo unde au fost și sunt tratate cazurile de coronavirus. Valoarea contractului de finanțare este de 7.978.880 de lei.

„Este o investiție extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranță pentru pacienți și pentru personalul medical. Vom reface în totalitate instalația electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior așa numitele cabluri “halogen free”, care sunt ignifugate și rezistente la impact”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați..

„De asemenea, vom monta și instalații de ultimă generație de ventilare și tratare a aerului, folosind în anumite saloane și spații medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul. Fluxul și presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor, sistemul cu presiune negativă fiind eficient și împotriva contaminărilor în cazul pacienților contagioși, mai ales atunci când vorbim de coronavirus sau tuberculoză”, a adăugat Costel Fotea.

Instalația este una de ultimă generație, fiind unicat în Galați și una dintre puținele din țară la acest standard. Finanțarea acestui proiect este realizată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr