Sărbătoarea Recoltei, trei zile cu concerte și distracție la Galați. Ce artiști vin la eveniment

Autoritățile din Galați organizează și în acest an tradiționalul Târg de Toamnă (sau „Sărbătoarea Recoltei”, cum e cunoscută de cei care au deschis ochii înainte de 1989). Evident, vedetele târgului vor fi legumele, fructele și produsele alimentare în general, însă lucrurile nu se limitează doar la umplutul burții, deci gălățenii vor avea parte și de oareșce cultură. Cât de cât.

Timp de trei zile – mai precis de vineri, 23 septembrie și până duminică, 25 septembrie – în Piața Centrală a Galațiului vor concerte și show-uri culinare (păi, da!) adecvate pentru toate vârstele. Vor fi ateliere creative pentru copiii, dar și demonstrații de gătit plăcinte de dovleac, zacuscă la ceaun, gem de prune și câte și mai câte. Pastramă, mititei, must? Desigur.

Vineri (când va fi și deschiderea oficială a târgului) va fi un program de muzică de petrecere și folclor de taraf (cu artiști de la „Doina Covurluiului”). Invitați speciali sunt hunedoreanul Ovidiu Homorodean și maramureșeanca Oana Tomoioagă.

Sâmbătă vor face demonstrații de gătit Chef Gheorg (George Vitan), iar somelierul Dănuț Șendrea va destăinui câteva dintre secretele vinurilor bune. Pe seară, se întoarce muzica de petrecere, invitați speciali fiind bucovineanul Grigore Gherman și olteanca Lavinia Furtună.

Duminică vor fi din nou demonstrații de gătit Chef Gheorg (George Vitan), dar și de demonstrații ale somelierului Dănuț Șendrea, iar programul muzical îi are în prim plan pe dobrogeanca Liliana Geapana și pe Nicu Paleru.

Cât privește bugetul alocat pentru eveniment, încă n-am aflat nimic, dar cu siguranță o să aflăm. Căci cine n-ar vrea să știe cât costă să-l angajeze pe Paleru să-i cânte la paranghelie?

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr