Care sunt cele mai performante firme din Galați conform clasamentului întocmit de patronatul IMM-urilor

Ca în fiecare an (de vreo 30 de ani încoace) cele mai performante firme din Galați în anul 2021 au fost premiate în cadrul unei festivități organizate, pe 22 septembrie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”. Gala a fost organizată de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi (președinte Marian Filimon) în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Galați.

Criteriile avute în vedere pentru realizarea clasamentului au fost: profitul brut, cifra de afaceri/active totale, precum și clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi, mici, mijlocii și mari), ținând cont de prevederile Legii nr. 346/2004.

Combinatul siderurgic, revine în top!

Foarte interesant este primul loc la categoria marilor întreprinderi a fost adjudecat de Combinatul Siderurgic Liberty Galați, care revine în fruntea clasamentelor, după mulți ani de incertitudini, cu o cifră de afaceri de 9,37 miliarde de lei și un impresionant profit brut de aproape 1,52 miliarde de lei.

Celelalte două locuri de pe podium sunt adjudecate de două companii cu vechi state în partea superioară a clasamentelor firmelor gălățene. Pe 2 este Mairon Galați SA (deținută de omul de afaceri Costel Miron), specializată în procesarea produselor metalurgice, care a atins o cifră de afaceri de 2,21 miliarde de lei și un profit brut de 271,79 milioane de lei. Pe 3 se află Arabesque SRL (proprietate a familiei Rapotan), profilată pe comerțul cu materiale de construcții, care a reușit, la o cifră de afaceri de 2,45 miliarde de lei, să obțină un profit brut de 166,27 milioane de lei.

La categoria întreprinderilor mijlocii, primul loc a revenit companiei Baurom Construct SRL, specializată în comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice, ce a obținut la o cifră de afaceri de 326,59 milioane de lei un profit brut de 51,35 milioane de lei.

Locul următor a fost adjudecat de o companie axată pe recuperarea materialelor reciclabile sortate, Iulicris Recycling SRL, care a avut o cifră de afaceri de 338,98 milioane de lei și un profit brut de 40,86 milioane de lei. Locul al treilea la categoria întreprinderilor mijlocii a revenit Doladela Company SRL, specializată în fabricarea produselor metalice, cu o cifră de afaceri de 150,57 milioane de lei și un profit brut de 24,63 milioane de lei.

În zona întreprinderilor mici, cele mai performante companii au fost Eco-Metal Recycling SRL (cifră de afaceri – 53,62 milioane de lei, profit brut – 18,25 milioane de lei), Valro Trade SRL (cifră de afaceri – 64,83 milioane de lei, profit brut – 11,61 milioane de lei), Lio-Metal SRL (cifră de afaceri – 53,62 milioane de lei, profit brut – 11,05 milioane de lei).

Nu în ultimul rând, performerii din categoria microîntreprinderilor au fost Imex Met Colect Deșeuri SRL (cifră de afaceri – 42,99 milioane de lei, profit brut – 6,62 milioane de lei), Laboratorium Life Sciende SRL (cifră de afaceri – 42,99 milioane de lei, profit brut – 4,78 milioane de lei) și To.Do.European SRL (cifră de afaceri – 10,53 milioane de lei, profit brut – 4,78 milioane de lei).

Premii speciale

Premiile speciale, pentru rezultate deosebite sau contribuții deosebite într-un domeniu, au fost următoarele:

SN Damen Galați – pentru crearea unui număr mare de locuri de muncă; Neidan SRL – pentru dinamica deosebită a dezvoltării;

Prutul SA – pentru managementul performant al firmei; manager Iordana Naberejnai, Dana SRL – categoria femei manager cu rezultate deosebite;

I.V. Future SRL – pentru promovarea activităților de cercetare și inovare;

PFA Mocanu Maftei – pentru implicarea actului cultural în dezvoltarea economico-socială;

Fierctc Sibel SRL – pentru activități de export;

Arcada Company SA – pentru implicarea în realizarea unui volum mare de investiții;

Artesana Internațional SA – pentru rezultate deosebite în domeniul agroalimentar;

Groupama Asigurări SA – pentru susținerea activității PIMM Galați;

Agrogal SA – rezultate deosebite în domeniul agricol;

Ticu Ciubotaru – pentru întreaga activitate jurnalistică;

Radu Andrei Diaconu, manager Overtaz SRL – categoria tineri întreprinzători cu rezultate deosebite;

BCR – pentru implicarea constant în dezvoltarea mediului antreprenorial;

Asociația Producătorilor Agricoli Galați – pentru sprijinul acordat micilor producători agricoli;

CNIPMMR – cu ocazia împlinirii a 30 de ani de dăruire și excelență în slujba întreprinzătorilor;

CJ Galați – pentru 30 de ani de contribuție la dezvoltarea județului Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr