Față nouă pentru Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați. Investiție de 3 milioane de euro

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Galați, din această săptămână, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați. Valoarea acestui proiect este de 14.699.538 de lei, adică aproximativ 3 milioane de euro.

„Am depus deja de mai mult timp un amplu proiect pe fonduri europene pentru eficientizarea energetică a sediului Complexului Muzeal de Științele Naturii, instituție emblematică pentru Galați. Suntem deja la ultimele etape de verificare, astfel că sperăm să semnăm și contractul de finanțare în scurt timp. În plus, pentru a putea lansa și procedurile de achiziție publică, am aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect, prin care vom monta inclusiv sisteme de management energetic și de producere a energiei verzi”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați..

Clădirea va fi reabilitată termic, vor fi schimbate ușile și geamurile, vor fi implementate soluții inteligente de umbrire pentru sezonul cald, iar toate sistemele de încălzire, iluminat, climatizare și ventilare mecanică vor fi modernizate și integrate într-un sistem inteligent de monitorizare și control.

Mai mult, prin acest proiect vor fi montate și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr