Director general nou la Apă Canal. Gelu Stan s-a îndurat să iasă la pensie după 13 ani de boierie pe banii gălățenilor

Noul director general al Apă Canal SA Galați este Aurel Condurache. Evident, tot un membru PSD de nădejde, ca și fostul director Gelu Stan (pensionat), că doar nu era să „se aleagă” altfel. Ce-i drept, însă, Condurache este specialist în servicii publice de apă și canalizare, nu-i navalist ca Stan.

Aurel Condurache este absolvent al Universității „Dunărea de Jos”, Facultatea de Mecanică – specializarea Utilaje și tehnologii de sudare, promoția 1992. Are un master în Managementul Întreprinderilor Mici și Mijlocii și studii doctorale în inginerie industrială.

Lucrează în cadrul Apă Canal din anul 1992, urcând mai multe trepte profesionale. A început ca șef sector Canalizare, apoi șef de secție, șef de unitate Captare-Aducțiune, șef departament Apă Canal Exterioare. Din 2014, a avut, timp de șapte ani, funcția de director tehnic de producție, iar de anul trecut, pe cea de administrator executiv.

Numirea lui Aurel Condurache în funcția de director general s-a făcut în baza unei proceduri de „selecție pe Ordonanța 109 din 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”. Mai pe înțelesul tuturor, așa a hotărât bossul PSD Galați, Dan Nica. Mandatul său de director general este pe o perioadă de patru ani, asta dacă nu cumva va apărea un candidat mai falnic, mai roșu la carnet, decât el.

De la 1 octombrie, Gelu Stan, fostul director, este pensionar cu acte-n regulă. El a fost director al Apă Canal în ultimii 13 ani, din februarie 2009. În ultimii 16 ani, a fost și director general al Asociației Naționale a Constructorilor de Nave din România (ANCONAV), iar din 2018 a fost membru al Comitetului Tehnic Național de Standardizare. În anii 2017-2019, Gelu Stan a avut mandate de administrator neexecutiv, pe diferite termene, la trei companii de stat: Administrația Canalelor Navigabile Agigea, APDM Galați și AFDJ Galați. Prilej cu care a ajuns să bage-n portofel aproape 40.000 de lei pe lună, ca boierul, din bani publici, că doar nu privați.

Anterior, a lucrat timp de 26 de ani în Șantierul Naval Galați, fiind ultimul șef român al Șantierului Naval gălățean după preluarea acestuia de către olandezii de la Damen. Care olandezi l-au trimis la plimbare, căci se știe ce management „performant” făcea el înainte de privatizare. Noroc cu primarul Dumitru Nicolae, care l-a reciclat cu entuziasm și la pus șef peste canalizările orașului.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr