Investiție uriașă în Portul Bazinul Nou din Galați. 35 de milioane de euro pentru modernizări ample

Executivul a aprobat o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii de amenajare dane RO-RO din Portul Bazinul Nou Galaţi. Valoare estimată a lucrărilor este de 35 de milioane euro, iar durata de execuţie a proiectului de investiţii este de 12 luni.

Lucrările obiectivului de investiţii care vor fi executate constau în modernizarea fronturilor de acostare aferente danelor 39 şi 40, amenajarea rampei pentru încărcarea/descărcarea autovehiculelor (rampa RO-RO), reabilitarea frontului de acostare aferent danei 41, modernizarea drumului din incinta portuară şi realizarea unei platforme betonate cu o suprafaţă de 13.300 mp, platformă situată în prelungirea rampei RO-RO, se specifică într-un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, vor fi modernizate şi reţelele de utilităţi (energie electrică, apă-canal).

Valoarea estimată a lucrărilor este de 173.818.480,23 lei (35.129.748,02 Euro), din care valoarea lucrărilor ce vor fi executate de CN APDM SA Galaţi este de 136.945.931,78 lei.

Valoarea investiţiei ce va fi realizată de PBN Logistics este de 36.872.548,45 lei, care deţine în folosinţă o parte din terenul afectat de construirea lucrărilor proiectate.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene prin POIM 2014 – 2020, fonduri proprii ale APDM SA Galaţi şi surse proprii şi atrase ale partenerului privat PBN Logistics SRL.

Durata de execuţie a proiectului de investiţii este de 12 luni. Investiţia are ca obiectiv creşterea volumului de mărfuri şi se vor îmbunătăţi legăturile comerciale de transport ale portului Galaţi cu statele situate în amonte pe Dunăre, dar şi cu statele riverane din bazinul Mării Negre.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr