Plouă cu cârnați la Galați. 90% dintre proiectele anunțate de Primărie și CJ în 2022 nu au de fapt niciun fel de finanțare

Orice om mai minte, însă în anul de grație 2022, primarul Ionuț Pucheanu și prezidentul de CJ Costel Fotea s-au întrecut în minciuni mai ceva ca-n Epoca de Aur, când se raportau miliarde de tone de alimente, dar poporul crăpa de foame.

Putem și noi să zicem, așadar, că plouă cu cârnați la Galați, că-i la fel de adevărat ca atunci când Fotea zice că va construi un spital cât Casa Poporului, iar Pucheanu că va repara toate străzile din oraș și că ne va umple de parcări subterane, etajate și – de ce nu – zburătoare. Nu-i costă nimic să vă aburească energic și constant, căci plata „trompetelor” se face tot din banii voștri, prin tot felul de subterfugii despre care vă vom povesti în curând în detaliu, cu nume de firmă contractantă și sumă anuală decartată de la buget.

O să vedeți cum zboară banii voștri, via subsidiarele Primăriei și CJ (societăți publice de tipul Administrația Piețelor sau anexe culturale de tipul Teatrul Muzical), către conturile a tot felul de ziare și televiziuni (unele naționale) pentru ca osanalele către Costel și Ionuț să curgă gârlă, să fie lapte și miere, să iasă scorul electoral cum trebuie.

Deși și noi le-am făcut publice sumedenia de proiecte promise în acest an – din datoria profesională de a aduce la cunoștință ce comunică autoritățile către popor – aceeași datorie profesională ne obligă să vă avertizăm că, de fapt, 90% din ce promit Costel și Ionuț sunt pure gogomănii abil aranjate ca să pară adevărate și să le aducă voturi îmbelșugate. Majoritatea covârșitoare a investițiilor promise (mai ales cele de infrastructură), deși arată grozav pe hârtie, de fapt au șanse de sub 1% să se facă.

Motivul este simplu: nu există finanțare, ci doar speranță că vor putea fi agățate de celebrul PNRR, care pare un sac fără fund, deși nu-i deloc așa, suma disponibilă este finită și nu acoperă nici măcar 0,5% din solicitările transmise de autoritățile române. Mai pe înțelesul tuturor, pentru respectivele proiecte e o concurență cam ca la medicină pe vremuri și doar unul din 200 de proiecte va primi finanțare. Așa că nu mai credeți toate prostiile postate pe Facebook de cățeii lui Costel și Ionuț (că doar nu credeți că ei scriu acolo, nu?), că e vrăjeală de prostit proștii, nimic altceva.

Vă oferim și un pont: toate contractele scoase la licitație de Primărie în ultimele 6 luni sunt cu clauză suspensivă. Adică scrie în ele că se fac dacă municipalitatea obține finanțare de undeva, printr-un miracol. Adică dacă plouă cu cârnați la Galați, iar Pucheanu și Fotea exportă belșugul în UE, pe 15-20 de vagoane de euroi. Adică niciodată, ca să facem o analiză de sistem completă a actualei „guvernări” locale.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr