Clădire nouă pentru Spitalul din Tecuci. Actualele imobile au peste 100 de ani vechime

Consiliul Județean Galați a demarat procedurile pentru construirea unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a dispus deja începerea studiilor și documentației tehnice necesare pentru realizarea acestei investiții.

„Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane și săli de tratament moderne. Am semnat deja ordinul de începere a studiului de fezabilitate și a studiilor de teren, astfel încât să putem aproba peste câteva luni indicatorii tehnico-economici. După finalizarea documentației, vom avea valoarea estimată a acestei investiții și vom putea demara licitația pentru desemnarea unui constructor. Avem deja și un teren disponibil în curtea spitalului, de aproximativ 2.000 de mp, unde va fi realizată noua construcție. După ce noul spațiu va fi gata și funcțional, actualul corp principal al spitalului va fi demolat”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale.

Clădirea principală actuală a spitalului, în care funcționează inclusiv blocul operator și terapia intensivă, are o vechime de peste 100 de ani.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr