Descinderi DIICOT la Galați. Vizată: o grupare de infractori care a făcut o avere din droguri și prostituție cu minore

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, a efectuat, miercuri, 19 octombrie 2022, 12 percheziții domiciliare, în județul Galați, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 33 de mandate de aducere fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori.

Acestea ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât și pe teritoriul României, membrii grupului însușindu-și peste 400.000 de euro.

De asemenea, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracțional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanțe.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr