Acuzațiile grave în dosarul penal în care patronul unui restaurant de lux din Galați a fost arestat: trafic de minori și de droguri, dar și alte grozăvii

Despre complexul de lux de la Vânători (nu-i dăm numele din motive de procedură juridică în curs), deținut de gălățeanul Cristian Alin Cristofan se bănuia de câțiva ani că, în spatele unor servicii exclusiviste, de înaltă calitate, adăpostește o latură sumbră. Prin Galați se bârfea că acolo se practica prostituția (inclusiv cu minore), că se vindeau droguri și că, în general, era „la indexul” interlopilor din partea de est a României.

Cu toate acestea, lucrurile s-au lămurit greu. A fost nevoie de cel puțin 3-4 ani de la apariția primelor informații despre „năzdrăvăniile” puse la cale de Cristian Alin Cristofan și prietenul lui Doru Iulian Nica pentru ca procurorii să ajungă la o concluzie. Iar concluzia se regăsește în referatul care stă la baza deciziei judecătorilor de a-i aresta preventiv, deocamdată pentru 30 de zile, pe Cristian Alin Cristofan și pe Doru Iulian Nica: „constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive”.

Acuzațiile sunt extrem de grave și, dacă vor fi dovedite, îi vor trimite pe amintiții suspecți pentru foarte mulți ani după gratii. „Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori. Acestea ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați”, se afirmă în referatul la propunerea de arestare preventivă, întocmit de DIICOT.

Cu alte cuvinte, nu vorbim despre proxenetism în formă simplă, ci despre minore ținute captive, într-un soi de sclavie, și obligate să-și vândă trupul pentru profitul proxeneților. Mai mult decât atât, fetele (multe dintre ele de 16-17 ani erau drogate, erau transformate în dependente de droguri pentru a fi mai ușor de manipulat. Se făcea inclusiv „export” de fete, care erau „vândute” unor proxeneți din țările europene (de regulă tot români, dar și albanezi, marocani sau italieni). Numai din aceste tranzacții, spun procurorii, ar fi fost făcut un profit de 400.000 de euro.

Bănuiala anchetatorilor este că activitatea infracțională este mult mai veche și că, de fapt, afacerile „la lumină” au fost finanțate cu bani negri din activități ilegale, cu scopul de a fi spălați.

„În temeiul articolului 223(2) și articolului 226 Cod Procedură Penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Cristian Alin Cristofan şi Doru Iulian Nica pe o durată de 30 de zile, de la data de 20.10.2022 la data de 18.11.2022 inclusiv”, se menționează în decizia judecătorilor Tribunalului Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr