BCR s-a mutat deja din sediul pe Brăilei 35. Impozantul imobil va fi preluat de Primăria Galați de la 31 octombrie

Clădirea placată cu marmură albă (aflată între ING și sediul Finanțelor) a intrat deja, de mai bine de două luni, în proprietatea Primăriei Galați, însă intrarea efectivă în posesie se va face la 31 octombrie (așa cum, de altfel se stipula și în contractul de vânzare-cumpărare.

BCR Galați își anunța clienții încă din 13 octombrie, prin SMS, că din 17 octombrie activitățile se vor derula pe Brăilei nr 88 (peste stradă, practic) și că sediul din Brăilei 35 nu va mai fi funcțional.

Potrivit hotărârii Consiliului Local prin care era validată tranzacția, Primăria municipiului Galați ar fi trebuit să preia fostul sediu al BCR de pe strada Brăilei nr. 35 până la 30 iunie 2022. Numai că termenul pentru intrare în posesie a fost prelungit, la solicitarea vânzătorului, până în toamnă, argumentele fiind de ordin tehnic.

Urmează ca zilele acestea să fie întocmit şi semnat procesul-verbal de predare-primire a clădirii, iar Primăria va primi o factură proformă, deoarece, conform contractului, în zece zile de la predare trebuie să achite şi ultima tranşă din preţul imobilului.

Vă reamintim, preţul total de cumpărare a imobilului este de 1.300.000 de euro, nepurtător de TVA, pentru achiziţia a trei construcții: clădirea principală, cu subsol, parter şi cinci etaje, cu o suprafață construită de 776,70 mp, şi anexele – garajul de 102,80 mp şi centrala termică. Terenul pe care este amplasat imobilul BCR este proprietatea municipiului Galaţi. Până acum, municipalitatea a achitat băncii, în două tranșe, un pic peste 900.000 de euro.

În fostul sediu BCR urmează să fie mutată, după ce se vor face o serie de amenajări și de renovări, Direcția Impozite, Taxe și alte Venituri Locale (care se află acum la Romarta, lângă sediul PSD). Instituția ocupă în prezent un spațiu de cel puțin 5 ori mai mic decât fostul sediu al BCR, însă este de presupus că în imobil vor ajunge și o serie de activități adiacente care erau găzduite de tot felul de locații (sediu central, alte mici imobile).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr