Elevii de 10 ai Galațiului, premiați de Primărie. Recunoaștere pentru cei 13 tineri care au uimit la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

Cei 13 elevi care au obținut medii de 10 anul acesta la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost premiați astăzi de către primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, în debutul ședinței Consiliului Local.

La Evaluarea Națională au avut media 10: Andrei-Cezar Dumitrașcu, Anita Fulga și Maria Lavinia Tudose.
La Bacalaureat au obținut media 10: Andrei Aurică, Laura-Camelia Vicol, Daria-Teodora Vasilache, Miruna-Daniela Roșu, Andreea Costea, Ana-Teodora Grigore, Ana-Alexandra Stafie, Delia Florina Bălan, Cristina Ionela Milea și Vlad Ștefănuț Radu.

Ionuț Pucheanu: „Avem copii inteligenți la Galați, cu rezultate extraordinare care ne fac mândri și care merită toată aprecierea. Sunt sigur că vom mai auzi numele lor pentru că am convingerea că vor face performanță în domeniile pe care le vor îmbrățișa. Țin să îi felicit public atât pe acești copii minunați, cât și pe profesorii care i-au pregătit, pe părinți și pe toți cei care îi susțin”.

Cei 13 elevi de 10 au primit buchete de flori, diplome și suma de 2.000 de lei fiecare.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local a vizat premierea elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, la olimpiadele internaționale este vorba despre: premiul I – 6.000 de lei, premiul II – 3.900 de lei, premiul III – 3.630 de lei, iar premiul special și mențiune – 2.640 de lei. La olimpiadele naționale: premiul I – 2.200 de lei, premiul II – 1.540 de lei, premiul III – 1.100, iar mențiune – 660 de lei. Elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanță.

Mai mult, în ședința Consiliului Local s-a aprobat și un proiect de hotărâre privind cuantumul și numărul de burse care se acordă elevilor în acest an școlar. Astfel, s-a prevăzut acordarea următoarele sume: 500 lei /elev/ lună pentru bursa de performanță; 200 lei /elev/ lună pentru bursa de merit; 150 lei /elev/ lună pentru bursa de studiu; 200 lei /elev/ lună pentru bursa de ajutor social. Este vorba despre 208 burse de performanță, 4.324 burse de merit, 842 burse de studiu și de 2.077 burse de ajutor social.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr