Parcul Industrial Galați dă primele semne de viață după cinci ani de moarte clinică

Industrial Parc SRL Galaţi – administratorul Parcului Industrial – să semne de viață din nou (după cinci ani de comă profundă, și anunță, pe site-ul propriu, potențialii investitori că e deschis la colaborare. În dat de 7 noiembrie 2022 va avea loc o licitație pentru închirierea sau concesionarea terenurilor și a construcțiilor din Parcul Industrial.

Potrivit anunțului publicat pe site, este vorba despre o suprafaţă totală de 21,8 hectare, cu următoarele utilităţi: apă curentă/canalizare, curent electric. Suprafaţa utilă pentru construcţii este de 154.585 mp, din care 25.952 mp situaţi la malul Dunării cu o deschidere de 197 ml. Mai există o hală, în suprafață de 1.127 mp și un pavilion administrativ, cu parter și două etaje, în suprafață de 1.305,15 mp.

Vă reamintim că în primăvara acestui an, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat definitiv dreptate Primăriei în procesului prin care compania româno-ucraineană VVK Euro Tehnologic făcea opoziție la o hotărâre din 2017 a Consiliului local de diminuare a Parcului Industrial.

Revenirea Parcului Industrial la dimensiunile anterioare diminuării a trebuit supusă de două ori votului aleșilor locali în luna septembrie. Dacă inițial a fost respinsă, la a doua încercare majorarea capitalului a fost votată de aleși. La acel moment, s-a vehiculat chiar o listă cu investitori care s-ar fi arătat interesați să investească în Parcul Industrial.

Una peste alta, timp de cinci ani Parcul Industrial a gestionat doar producție de bălării, după ce alți zece ani doar a mimat că face ceva, limitându-se să plătească gras niște șefi. În total, investiția a costat bugetul orașului Galați peste 8 milioane de euro, bani care n-au produs, în 15 ani, niciun sfanț, Parcul Industrial fiind o veritabilă „gaură neagră”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr