Copilă de 14 ani, violată și lăsată însărcinată de un vecin. Fata a ascuns totul, de rușine, însă lucrurile au ieșit la iveală la un control medical

La data de 3 noiembrie 2022, la ora 17.30, la sediul Secției 7 Poliție Rurală Matca s-a prezentat o femeie de 42 ani care a sesizat că fiica sa minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima infracțiunii de viol. Fapta ar fi fost comisă în luna august 2022, la locuința acestora din satul Cărăpcești, comuna Corod, județul Galați, femeia reclamând că autorul ar fi un consătean, un bărbat cu vârsta de 30 ani.

Totodată, femeia a declarat că a luat cunoștință de acest lucru în cursul aceleiași zile, în urma unui control al minorei făcut de asistenta medicală de la unitatea de învățământ unde este înscrisă și care a constatat că adolescenta ar fi însărcinată. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de viol, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, care supraveghează cauza, a dispus ca minora să fie examinată medico-legal și să fie evaluată psihologic de specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați urmând ca, ulterior, în funcție de rezultatele obținute să se continue cercetările și să se dispună eventualele măsuri preventive.

A doua zi, în data de 04 noiembrie 2022, după rezultatele evaluărilor, a confirmării sarcinii la adolescentă, precum și după administrarea probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 30 ani, iar în cursul zilei de astăzi, 05 noiembrie 2022, după prezentarea acestuia la Judecătoria Tecuci, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr