Magazinele din zona școlilor, controlate de Protecția Consumatorilor Galați. Ce nereguli au fost descoperite

Nouă amenzi și opt avertismente au dat comisarii de la Protecția Consumatorilor din Galați, în urma controalelor făcute în magazinele aflate în școli sau în vecinătatea acestora din Galați și Tecuci. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 21.000 lei.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la operatorii economici din incinta unităţilor de învățământ și din proximitatea unităților de învățământ, în conformitate cu o tematică regională de control. În acest context, au fost verificați nouă comercianţi. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni şi măsuri complementare: nouă amenzi contravenționale, în valoare de 21.000 lei”, precizează Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galați.

Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produselor alimentare neconforme.
Dintre cele mai frecvente abateri constatate: comercializarea unor produse alimentare în afara datei durabilităţii minimale/datei limită de consum; comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare (produse nesigure); comercializarea unor produse alimentare nerecomandate şcolarilor (băuturi răcoritoare, alimente cu conţinut mare de zaharuri, alimente cu conţinut mare de grăsimi etc).

Operatorii economici verificați au fost: SC Proca Deeafab SRL, SC Ciocanel G.I. SRL, SC Toromih SRL, SC India SRL, IF Dragos S Mariana, SC Davionic Prod SRL, SC Zauberer SRL, SC Annjeliq P.Minimarket SRL, SC Tupan SRL.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr