Primul centru RESPIRO din județul Galați a fost inaugurat. Investiția, finanțată de Consiliul Județean

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a finalizat amenajarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoanele adulte cu handicap grav. Investiția a fost de 607.000 lei, cu finanțare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi. Proiectul a presupus achiziționarea un spațiu și dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare.

„De astăzi, în municipiul Galați este funcțional primul centru de tip Respiro din județ. Astfel, persoanele adulte cu handicap vor putea fi cazate temporar, atunci când aparținătorii sau asistenții personali au diverse probleme medicale sau personale. Spațiul a fost amenajat de la zero și dotat cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv saltele antiescare cu sistem de presiune alternativă, care mișcă automat pacientul la fiecare jumătate de oră. Totul pentru ca cei cazați aici să aibă condiții cât mai bune și să beneficieze de toată îngrijirea de care au nevoie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală și consiliere psihologică. Centrul are saloane separate pentru fiecare beneficiar, dotate cu paturi medicale, rampă telescopică, bucătărie proprie și baie adaptată special pentru accesul cu scaun rulant. În acest centru, vor putea fi cazate și îngrijite temporar, pentru cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, patru persoane în acelaşi timp.

Centrul de tip Respiro este gestionat și coordonat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr