Centenarul Încoronării, marcat la Galați, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Încoronarea Suveranilor României Mari, Regina Maria și Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022), Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, în parteneriat cu Asociația România Culturală, Ambasada României în Republica Populară Chineză, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național Peleș, Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” și Asociația Tradiția Militară, vă invită la vernisajul expoziției foto-documentare „CENTENARUL ÎNCORONĂRII (1922 -2022).

Evenimentul cultural artistic va avea loc marți, 15 noiembrie 2022, în Holul central al Muzeului, începând cu ora 15:00.

Dedicată Centenarului Încoronării Suveranilor României Mari, Regina Maria și Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022), expoziția este, în fapt, o continuare a proiectului „Regina Soldat”, câștigător al Premiului Național „Centenar 2017”.

Formată din panouri fotografice în care sunt inserate imagini document de la Serbările Încoronării de la Alba Iulia și București, desfășurate în perioada 15 -25 noiembrie 2022, expoziția reunește imagini istorice din arhiva Bibliotecii Academiei Române, a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național Peleș. Curator este dr. Beatrice Todireanu, iar grafician, Roland Edgar Vasiliu.

Accesul este gratuit tuturor categoriilor de vârstă.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr