Un proiect-mamut al Apă-Canal Galați, premiat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene

Deși ne-am obișnuit să criticăm Apă Canal Sa Galați pentru bâlbele tot mai dese în gestionarea furnizării de utilități, trebuie să știți că acolo se fac, totuși, și destul de multe lucruri bune.

Bunăoară, unul dintre cele mai mari proiecte derulate în județul Galați, în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei, va fi premiat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, la mijlocul acestei săptămâni.

Este vorba despre „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în judeţul Galați, în perioada 2014 – 2020”, implementat de operatorul regional Apă Canal SA Galați și care va fi premiat ca proiect de succes în cadrul Galei „România modernizată cu fonduri europene”, alături de alte 13 proiecte de succes, finanțate cu fonduri europene 2014–2020 din POCU, POIM, POAT, POC, POR și POCA.

Proiectul Apă Canal are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din județul Galați, manager de proiect fiind Carmen Condurache.

Valoarea sa totală este de 889.975.308,58 lei, din care 511.757.962 lei sunt contribuția Uniunii Europene și 97.730.563,1 lei reprezintă contribuția națională. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014–2020.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr