Cum să faci, din țânțar, armăsar. Presa națională „a închis” combinatul siderurgic de la Galați, deși acesta doar a demarat reparații la un furnal

Anunțul făcut, luni, 5 decembrie 2022, de către Combinatul Siderurgic LIBERTY Galați, cum că săptămâna aceasta va începe un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5, a declanșat un adevărat „delirium tremens” prin presa națională. O mulțime de site-uri s-au întrecut în a cânta prohodul combinatului gălățean, fabricând în mod tendențios, în goana după clickuri, o informație falsă: aceea că LIBERTY Galați se pregătește de închidere.

De fapt, programul tocmai declanșat de cei de la combinat, preconizat a fi desfășurat până la începutul anului viitor, va îmbunătăți semnificativ siguranța, stabilitatea, fiabilitatea și eficiența energetică a furnalului. În condițiile în care cererea de oțel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite companiei LIBERTY Galați să îmbunătățească procesul de producție fără a fi afectate livrările de produse către clienți.

Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor, precum și curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare.

Angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanță și îmbunătățiri.
Laminoarele LIBERTY Galați vor funcționa la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienților produsele și serviciile sale în mod normal. Strategia de preț va fi revizuită în mod constant pentru a se asigura că vânzările mențin o contribuție eficientă.

În traducere liberă, e ca și cum un om s-ar apuca să dea cu var casa, iar în ziare ar scrie unii că a început să o dărâme. Jurnalismul de azi, deh!

De altfel, în urma avalanșei de zvonuri legate de „o iminentă închiderea a combinatului, tot luni, Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație Liberty Galați, a făcut o serie de precizări importante.

„Aș dori să răspund foarte clar: LIBERTY Galați nu este de vânzare. Compania este un pilon esențial al planurilor de transformare GREENSTEEL ale LIBERTY și avem obiective ambițioase pentru Galați, pentru comunitate și pentru România mulți ani de acum încolo. Angajamentul nostru față de comunitatea din Galați este demonstrat deja de acțiunile noastre, iar ultimul an a arătat că ne dorim doar ce este mai bun pentru gălățeni. Anul acesta am reluat parteneriatul nostru cu Oțelul Galați, sponsorizând nu doar echipa, ci contribuind și la dezvoltarea Academiei de Copii și Juniori a clubului. De asemenea, am investit în programe pentru tineri, așa cum este noul program de educație STEM lansat de Fundația GFG pentru elevii din clasa de învățământ dual de la Liceul ”Paul Dimo”, în programe pentru familii în cadrul Zilei Familiei la LIBERTY Galați, dar și în programe pentru comunitate, precum susținerea lucrărilor de pictură de la Biserica „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Nicolae” de pe platforma noastră siderurgică. De altfel, am fost foarte onorat să particip la evenimentul organizat marțea trecută, în cadrul căruia ÎPS Arhiepiscop Casian a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru echipa noastră. Cred că toate aceste proiecte, care își propun să îmbunătățească viața tinerilor, familiilor și a comunității noastre, precum și proiectele pe care le pregătim, vor convinge cu adevărat Galațiul că suntem aici pe termen lung”, a declarat Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație Liberty Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr