Veste bună pentru pacienții cu diabet, din Galați: Spitalul Județean a cumpărat un nou lot de aparatură de ultimă generație

Din 5 decembrie 2022, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, în cadrul secției de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli metabolice au fost montați senzori de monitorizare continuă a glicemiei la primii pacienți cu diabet zaharat de tip 1 aflați pe lista de așteptare.

„Tehnologia modernă poate salva vieți, iar în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip I monitorizarea continuă a glicemiei este un pas foarte important”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Senzorii de monitorizare continuă a glicemiei sunt dispozitive de mici dimensiuni care pot oferi date cu privire la valoarea glicemiei la intervale scurte de timp. De asemenea, în cazul pacienților minori, părinții pot urmări în timp real valorile glicemiilor.

În cazul pompelor de insulină, dispozitivele pot realiza o corecție a cantității de insulină administrată, pacientul fiind astfel ferit de eventualele hipoglicemii sau hiperglicemii.

„Marele avantaj al pompei de insulină este că scapă pacienții de grija injecțiilor zilnice, asigură, mai ales pentru pacienții minori, siguranța unei administrări de insulină în funcție de profilul glicemiilor, reglează cantitatea de insulină eliberată și cantitatea de carbohidrați absorbită” a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noile dispozitive sunt montate din fondurile proprii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei”, aflat în subordinea Consiliului Județean Galați.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr