Peste 265 de milioane de lei, alocați din fonduri UE, via Ministerul Transporturilor, pentru modernizarea porturilor Galați și Brăila

Porturile din Galați și Brăila vor fi modernizate cu bani europeni. Valoarea investiției depășește 264 milioane de lei și va fi făcută de Ministerul Transporturilor, prin Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați.

Se face, astfel, un pas important în dezvoltarea transportului naval, Porturile Galați și Brăila urmând să devină jucători importanți pe harta transportului de mărfuri, odată cu refacerea legăturilor feroviare, fiind o alternativă viabilă pentru exportatori.

Portul din Galați are la dispoziție aproape 137 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou.

Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vizează reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală.

Portul din Brăila va beneficia de peste 126 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare.

Lucrările care trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

La semnarea celor două contracte de finanțare europeană au participat și președinții consiliilor județene din Galați și Brăila, Costel Fotea și Iulian Chiriac.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr