Încă 20 de autobuze electrice nou-nouțe vor ajunge pe străzile Galațiului. Investiție de 64 de milioane de lei

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică un contract privind achiziția a 20 de autobuze electrice, pentru care s-a aprobat finanțarea în cadrul PNRR.

Contractul în valoare de 54 de milioane de lei fără TVA (64 de milioane cu taxele incluse) presupune achiziția a 20 de autobuze electrice noi, nepoluante, cu emisii zero, a patru staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la capetele liniilor de traseu, precum și a două staţii de reîncărcare rapidă care vor fi amplasate la locul de garare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 ianuarie 2023.

Autobuzele vor avea lungimea de aproximativ 12 metri, vor avea podeaua coborâtă pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, vor respecta toate standardele de siguranță pentru călători, vor avea sistem de climatizare, sistem de supraveghere video și multe alte dotări moderne. Capacitatea va fi de minim 70 de călători, din care cel puțin 20 pe scaune.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul PNRR și vizează, pe lângă cele 20 de autobuze electrice și cumpărarea unui microbuz nepoluant, care va face obiectul unei achiziții viitoare.

Valoarea totală a proiectului este de 14,7 milioane de euro. În ultimii ani flota Transurb a fost dotată cu peste 100 de noi mijloace de transport.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr