Investiție de peste 1,3 milioane de euro în economie de energie la iluminatul public din Galați

17 străzi din Galați vor alea iluminat economic de tip LED, grație unui proiect al Primăriei, finanțat de Administrația Națională de Mediu.

„A fost aprobat pentru finanțare un proiect de 5,7 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public pe 17 artere importante ale orașului, astfel încât consumul de energie electrică și emisiile de CO2 se vor reduce cu 70%”, informează Primăria Galați.

Vor avea iluminat LED: strada Traian (tronson strada Tecuci – strada Cetățianu Ioan), Prelungirea Traian, strada Domnească, bulevardul George Coșbuc (tronson strada Brăilei-strada Henri Coandă), strada Regiment 11 Siret, strada Portului, strada Oltului, bulevardul Brăilei (tronson Inelul de Rocadă – Drumul de Centură, tronson Bulevardul George Coșbuc – strada Domnească), strada Saturn (tronson V), bulevardul Dunărea (tronson IV), acces Plaja Dunărea, strada Oțelarilor, bulevardul Galați (tronson I), strada Cloșca, strada Combinatului, strada Preungirea Brăilei, strada Stadionului.

Astfel, se vor instala 1.646 de aparate de iluminat LED și consolele aferente, se va implementa un sistem de telemanagement la nivel de punct luminos, se vor înlocui punctele de alimentare și de aprindere, se vor demonta vechile echipamente și altele.

Proiectul va fi finanțat printr-un program al Administrației Fondului de Mediu, iar valoarea acestuia este de 5,7 milioane lei cu TVA. Contribuţia financiară proprie a Municipiului Galați, din valoarea totală eligibilă a proiectului, este de circa 1, 2 milioane de lei cu TVA.

Primăria municipiului Galați are în implementare deja un proiect similar și pentru modernizarea iluminatului pe bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și bulevardul George Coșbuc) strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între strada Brăilei și bulevardul Galați).

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr