Mall-ul de pe bulevardul Coșbuc devine mare producător de energie electrică. Culmea e că o face cu bani publici

NEPI Rockcastle, compania de investiţii imobiliare în proprietatea căreia se află Galaţi Shopping City, a lansat o procedură de achiziţie competitivă pentru instalarea unui sistem fotovoltaic de acoperiş cu putere instalată de 2.509 kWp pentru mall-ul din Galaţi.

Astfel, se doreşte ca centrul comercial din bdul George Coşbuc să-şi asigure energia electrică din producţie proprie, ba chiar să mai dea și la alții.

Mai exact, compania a demarat achiziţia, în regim „la cheie”, a unui sistem fotovoltaic cu puterea instalată de 2.509 kWp, care va fi amplasat pe acoperişul clădirii Galaţi Shopping City, aflată în jud. Galaţi, Galaţi, bulevardul George Coşbuc, nr. 251, inclusiv serviciile de proiectare, procurarea, livrarea şi instalarea echipamentelor şi punerea lor în funcţiune. Perioada de execuţie este de 8 luni de la data semnării contractului.

Valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, se ridică la 2.760.000 euro, adică 13.562.640 lei.
Proiectul va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Pilonul I. Tranziţia verde – Componenta C6. Energie, Măsura de investiţii – Investiţia I.1 – Noi capacităţi de producţie electrică din surse regenerabile, Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, exceptate de la notificarea ajutorului de stat.

Mai pe înțelesul celor ca noi, mai „saraki” din naștere, statul român dă o basculantă de bani (luați de la UE pentru a redresa țara afectată de criză) unui mall privat, care face profit, pentru a-i asigura independența energetică. În același timp, pentru românul de rând același stat oferă gogoși electorale și subvenții temporare, că de investiții din acestea pentru – să zicem – asociațiile de proprietari sau comunitățile mai izolate, nici măcar nu vine vorba. C-așa-i la noi: unii sunt mai egali în fața statului decât alții.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr