DJ251 va fi lărgit în zona localității Matca, pentru a facilitata accesul camioanelor care transportă legume către toată țara

Benzi de circulație suplimentare pe DJ251, pe tronsonul de drum din zona pieței legumicole din Matca. A fost semnat deja un contract de proiectare și lucrări pentru lărgirea porțiunii respective, prin amenajarea unor noi sensuri de circulație, astfel încât să fie eliminate blocajele din trafic.

„Piața legumicolă din Matca este o zonă foarte aglomerată, cu zeci de camioane care încarcă marfă și foarte mulți comercianți. Traficul în zonă, care acum se desfășoară pe două benzi de circulație, este foarte aglomerat în anumite perioade, mai ales în plin sezon al legumelor, ceea ce creează adevărate blocaje în timpul zilei, pe ambele sensuri.

De aceea, am cerut proiectanților să găsească o soluție tehnică de lărgire a drumului, prin crearea de benzi suplimentare de circulație pentru cei care intră și ies din zona comercială, astfel încât să nu se mai formeze ambuteiaje.

Am semnat deja contractul, astfel încât în perioada următoare aștept soluțiile specialiștilor pentru reconfigurarea și lărgirea drumului în zona pieței din Matca, pentru a îmbunătăți siguranța și fluxul de trafic”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

În afară de această porțiune de pe DJ 251, contractul prevede lucrări majore de modernizare și pe alte segmente de drum județen:

  • pe DJ251C, în localitatea Mândrești
  • pe DJ204 N, în zona localității Hanu Conachi (porțiunea dintre calea ferată și DN25)
  • tronsoanele de piatră cubică dintre Corni și Vârlezi
  • pe DJ242H, în intravilanul localității Lunca (com. Jorăști)

Mai mult, va fi realizat și un drum de acces dinspre DJ251C (localitatea Mândrești) către depozitul de deșeuri de la Valea Mărului. Valoarea contractului de proiectare și lucrări este de 43.396.768 de lei (fără TVA), iar licitația a fost adjudecată de către Asociarea S.C. Citadina’ 98 S.A & S.C Lemacons S.R.L & S.C Tancrad S.R.L & S.C Oldroad Construct S.R.L & S.C ADD Global Design S.R.L.

Mădălina Dediu

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr