Prefect nou la Galați. Gabriel Panaitescu a fost schimbat, din nou, cu Claudiu Sorin Gavril, după ce instanța i-a respins contestația la demitere

Parcă trăim în Ziua Cârtiței, căci Guvernul ne-a anunțat că s-a întâmplat ceva ce ne anunțase că s-a mai întâmplat deja, acum un an. Așadar, doamnelor și domnilor, Claudiu Sorin Gavril (FOTO) este, din nou, prefect al judeţului Galaţi, după cum a anunţat, marţi, 31 ianuarie 2023, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Sunt doi prefecţi care au fost schimbaţi. Sunt două hotărâri de guvern care vizează eliberarea din funcţie a prefecţilor din Bistriţa-Năsăud şi Galaţi, respectiv alte două hotărâri de guvern care vizează numiri de prefecţi în cele două judeţe. Noii prefecţii, domnul Cioarbă Teofil Iulian la Bistriţa-Năsăud şi domnul Gavril Claudiu Sorin, prefect al judeţului Galaţi”, a declarat Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Drept e că tecuceanul Claudiu Gavril a mai ocupat această funcție, timp de o săptămână, la începutul anului 2022, când l-a înlocuit tot pe Gabriel Panaitescu. Acesta din urmă a recunoscut că schimbarea a intervenit ca urmare a faptului că a pierdut procesul, la fond, cu privire la precedenta înlocuire din funcție. În fapt, Panaitescu își păstrase fotoliul de prefect prin ordonanță de suspendare a deciziei Guvernului până când se judeca fondul.

Există probabilitatea ca mandatul lui Gavril să fie din nou doar de o săptămână, dat fiind că Panaitescu are posibilitatea să atace decizia de fond a instanței și să solicite din nou suspendarea înlocuirii din funcție.

Noul prefect este inginer agronom de meserie. El este din Tecuci (unde și este domiciliat), s-a ocupat până acum de o afacere de familie și în prezent este susținut de PSD. De fapt, el a fost înhățat de partidul celor trei trandafiri după ce la trecutele alegeri pentru primăria Tecuci (unde a candidat ca independent, dar susținut de formațiunea Uniunea Independentă pentru Tecuci – UIPT) a cam tulburat apele. Mai mult decât atât, deși inițial părea să rezoneze cu PNL el a dispus ca aleșii locali ai UIPT să se ia în brațe cu PSD, deci l-a lăsat cu ochii în soare și fără majoritate în CL pe primarul liberal Lucian Costin.

A mai candidat la primăria Tecuci și în 2016, însă atunci n-a scos nimic, așa că s-a întors la „fermulița” de 1.000 de hectare primită de la tăticul și de la tata socru.

Tăticul este membru marcant al PSD, dar și proprietarul Avicola „Condor” Matca, o fostă asociație economică intercooperatistă făcută înainte de 1989 din bani ceapiștilor săraci din zona Matca-Corod-Valea-Mărului-Cudalbi, dar „privatizată” printr-un soi de MEBO, cu largul sprijin politic al (pe atunci) PDSR, mai exact al lui Ilie Plătică-Vidovici.

Tata socru al noului prefect de Galați este nimeni altul decât Petru Papuc, consilier local PNL, fermier important, „combinator” local pe zona imobiliară și fost consilier de taină al fostului primarul Țuchel. Dacă vă spune ceva Clubul Matrix din Tecuci (pe unde petrece departe de ochii muritorilor de rând „lumea bună” a Tecuciului), să știți că acesta aparține familiei Papuc.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr