Gălățeanul Dinu „Păturică” Gîndu a fost numit director al Institutului Cultural Român din Lisabona. De ce? De PNL!

Să vezi și să nu crezi, la 1 februarie 2023, au fost audiaţi şi votaţi în cadrul Comisiilor reunite de Cultură şi Media şi de Politică Externă ale Senatului României candidaţii pentru mai multe funcţii de conducere în cadrul reţelei institutelor culturale ale României din străinătate.

Astfel, Mariei Florea Pop i-a fost reînnoit mandatul de director al Institutului Cultural Român din Madrid, Marilena Singer a fost validată drept director adjunct al Institutului Cultural Român din Madrid din Stockholm, iar Dinu Gîndu devine directorul Institutului Cultural Român din Lisabona.

Dinu Gîndu (FOTO) a fost membru fondator şi preşedinte al Ligii Studenţilor din Galaţi, apoi director al Casei de Cultură a Studenţilor. A fost director general în cadrul Secretariatul General pentru Românii de Pretutindeni, consilier la Ambasada României din Buenos-Aires şi director al Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, dar şi vicepreşedinte al PNL Diaspora.

E clar, e „alunecos”, don Dinu, că nu degeaba i se mai spune și Dinu Păturică, după un celebru personaj din – hai s-o spunem pe aia dreaptă – romanul „Ciocoii vechi și noi”. Nu că Dinu Gîndu ar fi vreun ciocoi, Doamne ferește! El este membru PNL, se știe. Unul activ, angajat, cu iubire față de culorile clubului, pardon partidului.

În rest, despre priceperea în ale culturii, nu putem spune nimic despre noul director al Institutului Cultural Român din Lisabona. Nu avem nicio dovadă că s-ar pricepe, așa că o lăsăm cum a căzut: i-a dat și lui partidul un os de ros, cum îi tot dă de vreun deceniu încoace, de ai zice că-i un om de cultură gigantic, mai mare decât Pleșu, Liiceanu și Cărtărescu la un loc.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr