Consiliul Județean Galați a „spart” un miliard de lei vechi pentru un joc video de la care poți afli cum e când conduci beat sau drogat

Consiliul Judeţean Galaţi a dotat Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi cu un simulator auto de ultimă generaţie, „pentru a creşte astfel gradul de conştientizare cu privire la pericolul conducerii autovehiculelor sub influenţa drogurilor sau a alcoolului”.

De asemenea, au fost achiziţionaţi şi ochelari VR, precum şi ochelari care simulează efectul consumului de droguri sau alcool.

Între noi fie vorba, nu credem că gălățenii aveau nevoie de frumosul și extrem de scumpul joc video pentru a afla cum e să conducă beți, căci fie știu deja, fie pot afla cu prețul a două sute de vodcă Săniuța. Dar să vedem cum își laudă investiția președintele CJ Galați (aflat într-o veșnică campanie electorală, căci alegeri nu se câștigă așa, cu una, cu două).

„Educaţia este una dintre cele mai importante modalităţi de a preveni consumul de substanţe halucinogene. De aceea, am decis să ne alăturăm Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi şi să achiziţionăm tehnologie modernă pentru a crea un mediu sigur în care pot fi simulate efectele şi pericolele consumului de substanţe interzise. Cu ajutorul acestui simulator auto, dotat cu soft profesional, orice posesor de carnet de conducere poate înţelege cât de grav îi sunt afectate abilităţile de conducere, precum şi riscurile la care se expune şi îi expune pe ceilalţi participanţi în trafic”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„Practic, acest simulator modern recreează efectele drogurilor şi alcoolului asupra vederii, timpului de reacţie şi performanţei de conducere a unui autovehicul. Este primul Centru Antidrog din ţară dotat cu asemenea inovaţii tehnologice. Astfel, cu ajutorul noilor achiziţii, vor putea fi organizate mai multe acţiuni de informare, prevenire, conştientizare şi educare privind consumul substanţelor adictive. Totul, pentru a reduce consumul de droguri şi implicit numărul accidentelor provocate de soferii aflaţi sub influenţa narcoticelor”, a mai găsuit Costel Fotea, deși parcă nu pre-as vorbele lui, par clocite de un scribălău de pe acolo.

Și în că asta nu-i tot, cum ar zice duduile de la teleșoping. În perioada următoare vor fi achiziţionate şi un proiector de imagini holografice, precum şi mai multe materiale promoţionale care vor fi utilizate în cadrul campaniilor de informare şi prevenire.

Și acum concluzia. Valoarea investiţiei (adică jocul ăla video, ca la păcănele) este de 98.500 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Adică un miliard de lei vechi. Măcar să fi luat două, să poată să se joace „în rețea” Fotea cu Dan Nica, ceva gen.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr