Moment istoric la Galați: prima investiție străină adevărată în Parcul Industrial, după 20 de ani. O firmă elvețiană va construi o fabrică de ulei

Primăria municipiului Galați a anunțat că o companie elvețiană va deschide prima fabrică în Zona Liberă Galați. Este vorba despre o fabrică de ulei, iar valoarea investiției se ridică la peste 20 de milioane de euro, urmând să genereze aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat pe 6 februarie 2023 (VEZI FOTO) contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

„Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani și mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă și va aduce plus valoare orașului nostru. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Este prima investiție străină serioasă în Parcul Industrial de la Galați, după ce timp de 20 de ani zona respectivă doar a generat cheltuieli și procese cu pseudo-investitorii.

Potrivit unor surse, fabrica din Parcul Industrial va prelucra în special floarea-soarelui. De asemenea, am mai aflat că firma contractantă are în prezent afaceri similare în Ucraina, dar pe care le realocă în România, la Galați, din cauza războiului ruso-ucrainean.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr