Nu-i de glumă cu ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Ce zone vor fi „călcate” insistent de polițiști în perioada următoare

Poliţia Locală Galaţi, prin Serviciul Siguranţă Rutieră, derulează în această perioadă, la nivelul municipiului Galaţi, activitaţi preventiv-combative, în vederea asigurării respectării legislaţiei în vigoare. Campania amplă vine ca urmare a creşterii indisciplinei rutiere în rândul participanţilor la trafic.

Astfel, în perioada următoare vor fi intensificate acţiunile poliţiştilor locali, pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră în zona trecerilor de pietoni marcate şi semnalizate corespunzător.

Vor fi întreprinse acţiuni în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar în funcţie de actul normativ încălcat vor fi dispuse măsuri, precum: ridicarea autoturismului şi sancţionarea contravenţională a conducătorului autoturismului staţionat/oprit neregulamentar.

În cadrul acestor acţiuni preventiv-combative, sunt vizate următoarele zone: str. Siderurgiştilor, str. Gheorghe Doja, str. Anghel Saligny, str. Domnească, str. Brăilei, str. Brăilei (zona Micro 18, 19) şi str. Oţelarilor.

Poliţia Locală face apel către participanţii la trafic de pe raza municipiului Galaţi cu privire la respectarea legislaţiei rutiere, atât cea adoptată la nivel naţional, cât şi pe cea derivată din Hotărârile Consiliului Local, pentru asigurarea unui trafic în concordanţă cu necesităţile cotidiene şi eliminarea disconfortului creat prin nerespectarea prevederilor legale.

Reamintim că, în 2022, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au constatat şi aplicat un număr de 6.173 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 2 milioane de lei, la care se adaugă şi un număr de 12.076 de puncte de penalizare. Cele mai multe amenzi, peste 5.500 la număr, au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Pe acest segment, în 2022, poliţiştii locali din cadrul Serviciul Siguranţă Rutieră au constatat 16 fapte cu caracter penal (infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice – 14; altele – 2), informează Poliţia Locală Galaţi.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr